Deze week was mijn laatste week waarin ik werkte aan de HTML/CSS-versie van mijn website. Ik heb de puntjes op de i gezet en ervoor gezorgd dat alle onderdelen werken. Ik heb ook een back-up gemaakt van de bestanden, zodat ik straks kan overstappen naar WordPress.
De website ziet er voor de hoeveelheid tijd dat erin is gaan zitten best prima uit. Hoewel er nog genoeg aanpassingen gedaan kunnen worden, moet ik nu wel verder naar de volgende stap. Dit omdat ik het qua tijd anders niet ga redden.
Mijn portfolio is bijgewerkt met een overzicht van wat ik heb gedaan en wat mijn plannen zijn voor het omzetten naar WordPress. Ook heb ik mijn planning voor de komende weken opnieuw bekeken en aangepast waar nodig. De samenvattingen blijven onderdeel van mijn wekelijkse taken, al gaat dat soms iets langzamer.
Hoewel ik merk dat het steeds gemakkelijk wordt om doordeweeks te werken, blijf ik toch wel afhankelijk van de zondag. Voordeel: die structuur is nu redelijk op automatische piloot aan het gaan. Wel wil ik proberen nog meer te focussen op doordeweeks, zodat ik op zondag echt ‘weekend’ kan hebben.
Deze week ben ik gestart met het omzetten van mijn HTML/CSS-website naar een WordPress-thema. Omdat dit goed samenloopt met mijn inhoudelijke leerdoel, kan ik mijn kennis direct toepassen. Ik heb mijn bestanden opgedeeld in verschillende onderdelen, zoals header.php, front-page.php en functions.php. Dat was even wennen, maar dankzij de cursus lukte het goed.
Het kostte veel tijd om alles goed te begrijpen, dus ik liep iets achter op mijn planning. Omdat dit compleet nieuw voor mij was, merkte ik dat ik erg gemotiveerd was en er echt voor wilde gaan. Dit maakte het makkelijker om ook doordeweeks door te werken en niet alles op de zondag te hoeven doen.
Het bijhouden van mijn portfolio op zondag is nu echt een vaste gewoonte geworden. Ik kijk er soms zelfs naar uit, omdat het me helpt om stil te staan bij wat ik geleerd heb. De samenvattingen van colleges heb ik deze week niet afgemaakt, maar ik ben er wel aan begonnen.
Bij kenniskring heb ik deze week het initiatief genomen. De groep was wat afwachtend, dus ik heb voorgesteld om samen de planning voor de resterende weken op te stellen. Ik merkte dat het niet alleen mij hielp om overzicht te krijgen, maar dat anderen het ook fijn vonden dat iemand het voortouw nam.
In het project merk ik dat mijn rol inmiddels vanzelfsprekend is geworden. Ik zorg voor het overzicht, verdeel taken (in samenspraak) en check tussendoor bij groepsleden hoe het gaat. Tegelijk voel ik me niet verantwoordelijk voor alles, wat me eerder wel overkwam. Ik kan dingen loslaten en meer vertrouwen op anderen. Dat geeft rust. Wel blijf ik werken aan mijn manier van communiceren. Soms is mijn toon te sturend als ik gefrustreerd ben. Ik wil oefenen met open vragen stellen en eerst luisteren voor ik een oplossing aandraag.
Deze week heb ik een kort overleg voorbereid met een duidelijke agenda. Daardoor verliep het overleg gestructureerd en hadden we aan het einde heldere afspraken. Ik kreeg hier positieve reacties op. In het projectteam merk ik dat ze mij steeds sneller opzoeken als er iets geregeld moet worden.
In kenniskring is het tempo lager, maar ik blijf mijn best doen. Voor de kenniskring moesten we een screencast inleveren. Deze moest geëdit worden en aangezien ik daar ervaring in heb, was het iets dat ik graag zou willen oppakken. Waar ik normaal gesproken hoop dat ik het mag doen, heb ik nu zelf aangegeven dat ik het graag wil oppakken. Een vorm van initiatief nemen dus.